IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

Reply to this topicStart new topic
> Palackok, Levegő és CO2 palackok
C.Klark
hozzászólás Nov 14 2009, 21:37 PM
Létrehozva: #1

Nagydumás blöffölő
Csoport kép

Csoport: Fórum Tag
Lakóhely: Budapest
Azonosító: 114
Marker: Tippmann

IDÉZET(Coli @ Oct 30 2009, 18:52 PM) *
Csao Henrik,

Igen, koszonom, ezt megtaláltam. smile.gif

C.

Szia!

Az álltalam most vásárolt 68/4500as Pure Energy palacra gyárilag 0,9Kg van írva....
Go to the top of the page

+Quote Post
Coli
hozzászólás Oct 30 2009, 19:52 PM
Létrehozva: #2

A számítógépező arc. XD
Csoport kép

Csoport: Admin
Lakóhely: Magyarország/Budapest
Azonosító: 562
Csapat: Budapest Stoneface
Marker: Proto

IDÉZET(henrik @ Oct 30 2009, 13:36 PM) *
Itt elég sok reg-ről és palack-ról találhatsz ilyen jellegű infót:

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=2406452

Henrik

Csao Henrik,

Igen, koszonom, ezt megtaláltam. smile.gif

C.

--------------------
MPL Team
www.paintball-liga.hu

"He who stands with me shall be my brother."
Warhammer 40k

+Quote Post
Tacepao
hozzászólás Oct 30 2009, 18:41 PM
Létrehozva: #3

Grafomán paintballfüggő
Csoport kép

Lakóhely: Magyarország/Sárszentmiklós
Azonosító: 177
Csapat: EXwoods Team
Marker: Dangerous Power

IDÉZET(Coli @ Oct 30 2009, 13:06 PM) *
Elkuldtem a mailcimedre, de ide is bepostoltam az ekezetes verziot, hha mar megcsinaltam. smile.gif

Van par regebbi cikkem is, amit meg woodsballos koromban irtam, majd eloszedem es atdobom. biggrin.gif

Megjött, köszönöm! smile.gif

Publikálás holnap, mivel ma az előre beharangozott szerver karbantartás/költözés van! wink.gif

--------------------
http://paintballaddict.wordpress.com/

http://festeklovesz.info/

"Kezelj úgy minden helyzetet, mint egy kutya! Amit nem tudsz megenni, megdugni, vagy elásni azt hugyozd le, és menj tovább!"

+Quote Post
henrik
hozzászólás Oct 30 2009, 12:36 PM
Létrehozva: #4

Behízelgős
Csoport kép

Azonosító: 912
Marker: Planet Eclipse

Itt elég sok reg-ről és palack-ról találhatsz ilyen jellegű infót:

http://www.pbnation.com/showthread.php?t=2406452

Henrik

+Quote Post
Coli
hozzászólás Oct 30 2009, 12:06 PM
Létrehozva: #5

A számítógépező arc. XD
Csoport kép

IDÉZET(Tacepao @ Oct 29 2009, 21:31 PM) *
Azt megköszönném! wink.gif Mármint az ékezetest a címemre! Amúgy pont kompozit palackra váltás előtt állok, így a személyes érintettségem ebben a témakörben kimondottan aktuális!

Ja, Coli, ha van kedved-időd-energiád, akkor a felajánlásom továbbra is él: jöhet minden technikai jellegű cikk a lövészre! Akár ilyen saját kútfős összeszedett, akár sima fordítás angolból (gondolom a te angolod sokkal jobb az én gyatra koreaiak által rongált silányságomnál), minden jöhet! wink.gif smile.gif

Elkuldtem a mailcimedre, de ide is bepostoltam az ekezetes verziot, hha mar megcsinaltam. smile.gif

Van par regebbi cikkem is, amit meg woodsballos koromban irtam, majd eloszedem es atdobom. biggrin.gif

--------------------
MPL Team
www.paintball-liga.hu

Warhammer 40k

+Quote Post
Tacepao
hozzászólás Oct 29 2009, 20:31 PM
Létrehozva: #6

Grafomán paintballfüggő
Csoport kép

IDÉZET(Coli @ Oct 29 2009, 20:33 PM) *
Ó, köszönöm. smile.gif
Persze, akkor csinálok egy ékezetes verziót is és átdobom a mailcimedre.

C.

Azt megköszönném! wink.gif Mármint az ékezetest a címemre! Amúgy pont kompozit palackra váltás előtt állok, így a személyes érintettségem ebben a témakörben kimondottan aktuális!

Ja, Coli, ha van kedved-időd-energiád, akkor a felajánlásom továbbra is él: jöhet minden technikai jellegű cikk a lövészre! Akár ilyen saját kútfős összeszedett, akár sima fordítás angolból (gondolom a te angolod sokkal jobb az én gyatra koreaiak által rongált silányságomnál), minden jöhet! wink.gif smile.gif

--------------------

"Kezelj úgy minden helyzetet, mint egy kutya! Amit nem tudsz megenni, megdugni, vagy elásni azt hugyozd le, és menj tovább!"

+Quote Post
Coli
hozzászólás Oct 29 2009, 19:33 PM
Létrehozva: #7

A számítógépező arc. XD
Csoport kép

IDÉZET(Tacepao @ Oct 29 2009, 20:23 PM) *
Nagyon jó írás, Coli! Átvenném a lövészre, ha megengeded! wink.gif smile.gif
Sőt! Ha ilyen technikai jellegű írhatnékod támad, azt mind szívesen lehoznám a lövészen! wink.gif

Ó, köszönöm. smile.gif
Persze, akkor csinálok egy ékezetes verziót is és átdobom a mailcimedre.

C.

--------------------
MPL Team
www.paintball-liga.hu

Warhammer 40k

+Quote Post
Tacepao
hozzászólás Oct 29 2009, 19:23 PM
Létrehozva: #8

Grafomán paintballfüggő
Csoport kép

Nagyon jó írás, Coli! Átvenném a lövészre, ha megengeded! wink.gif smile.gif
Sőt! Ha ilyen technikai jellegű írhatnékod támad, azt mind szívesen lehoznám a lövészen! wink.gif

--------------------

+Quote Post
Coli
hozzászólás Oct 29 2009, 14:55 PM
Létrehozva: #9

A számítógépező arc. XD
Csoport kép

Nem mondok sok újat azzal, hogy nagyon sokat számít, hogy a palackod milyen nehéz, mivel igen jelentősen befolyásolja a markered teljes súlyát.
Hiába vetted meg kemény százezrekért a legújabb, lepkefingnál is könnyebb markert, hiába van szénszálas csöved, hogyha egyszerűen a palackodon sokszorosan bebukod azt a néhány dekát, amit véres verítékkel faragtak le a tervezők a marker testének újragondolásával. Egy nagyon nehéz palack továbbá a marker egyensúlyát is felboríthatja.

Amióta versenyzem, mindenkitől hallottam már olyat, hogy "hú, ez nagyon könnyű", meg "húhú, ez még annál is könnyebb, hidd el". Új termékek esetén pedig nagyjából mindenhol ott van, hogy ilyen könnyű palackot még nem látott a világ...

Ilyenkor persze mindig szkeptikus vagyok, mivel ez nekem túl szubjektív egy megfontolt döntéshez és ilyen alapon palackot venni igencsak lutri.
Eddig még sehol sem láttam pontosan leírva, hogy adott márkájú palack PONTOSAN milyen nehéz, ezért körbenéztem a neten és összeállítottam egy kisebb listát.

Nagyra értékelném a közösség segítségét a lista bővítésében, amit a következőképpen tudtok megtenni:
1. Ereszd le a palackot. Teljesen, kopp üresre.
2. Tekerd le a regulátort. UGYE, ELŐTTE LEERESZTETTED A PALACKOD?!
3. Mérd le a palackot és a regulátort KÜLÖN-KÜLÖN és a mért adatokat postold ide. Ezután bekerül a listába.

Csak és kizárólag HPA (levegős), leeresztett, regulátor nélküli 68/4500-as palackok játszanak, mivel eltérő paraméterek esetében az összehasonlítás nem ad reális eredményt.

Regulátorokból HP és LP is jöhet, de mindenképpen tüntesd fel, hogy HP vagy LP.

Előrebocsátom, a lista szimplán súly szerint van rendezve - nincs figyelembe véve sem az ár/érték arány, sem a garanciális feltételek, sem a megbízhatóság. Ezért ne tekintsétek ezt valamiféle "Best Buy" ajánlásnak, tehát mielőtt bárki ez alapján választana magának új palackot nem árt, ha tudja, hogy a helyezettek között több tízezer forint különbség is lehet, illetve bizonyos termékeket nem lehet nyomáspróbáztatni (STAKO). (értsd: annak lejártát követően érvényesen nem használható tovább -> levélnehezék vagy kuka...)

Ime a lista. (amely folyamatosan bővülni fog reményeim szerint)

Palackok:

STAKO/ceasair 1.75lbs (794g)
Inocom CF 68/4500 2.03lbs (921g)
LUXFER CF 68/4500 2.1 lbs (953g)
Carleton CF 68/4500 2.1lbs (953g)
Crossfire CF (legujabb) 68/4500 2.15lbs (976g)
Guerrilla Air CF Black 68/4500 (legujabb) 2.22lbs (1007g)
XSV CF - 68/4500 2.25lbs (1021g)
ANS 08 SL 68/4500 2.25lbs (1021g)
Ninja CF 68/4500 2.5lbs (1134g)
SCI White 68/4500psi 2.5lbs (1134g)
Carleton FG 68/4500 2.6lbs (1180g)
CP Air CF 68/4500 2.63lbs (1193g)
Dye Throttle CF 68/4500 2.8lbs (1271g)
Crossfire F (regebbi) 2.8lbs (1271g)
Guerrilla Air 68/4500 (reggebbi) 3lbs (1361g)
Draxxus DXS FG 68/4500 3.1lbs (1407g)
PMI Pure Energy F 68/4500 3.4lbs (1543g)

Üdv,
Coli

PS: ha ilyen jellegű adatokat tartalmazó linked van, az is jöhet!

--------------------
MPL Team
www.paintball-liga.hu

Warhammer 40k

+Quote Post
Tacepao
hozzászólás Jul 31 2009, 19:06 PM
Létrehozva: #10

Grafomán paintballfüggő
Csoport kép

IDÉZET(Joe @ Jul 30 2009, 21:24 PM) *
na aluban nem 68 hanem 48 a standard, bizti az van neked is tace....
az uj emlékeim szerint reggel 20k jkörül van, mig használtat felébe lehet kapni, pl az enyém véletlen pont eladó...
a régi barátságra való tekintettel 12ropi, 3000psi alu, bő 1év nyomipróba...kb semmit nemhasználtam, markerrel vettem régen,csak rajtam maradt...

Igazad van Joe! Elírtam! Nem 68, hanem cca 47... 0,8L ez a biztos adat. A 12 ropi baráti ár! Jelenleg 13-14 körül tudok használtakat.

Viszont C.Klark, ha újat akarsz venni, szerintem vegyél itthon. Annyival nem olcsóbb ha csak egy palackot hozatsz... posta+áfa+egyebek miatt már nem biztos, hogy bolt kintről rendelni 1db palackot...

--------------------

+Quote Post
C.Klark
hozzászólás Jul 30 2009, 21:20 PM
Létrehozva: #11

Nagydumás blöffölő
Csoport kép

IDÉZET(Tacepao @ Jul 30 2009, 18:06 PM) *
A nyomásmérő vekker általában túlméretezett. Pl. nekem Pure Energy regulátoros alum van jelenleg, ezen a vekker: 6ezer PSI-ig van beosztva. A palack 3000 PSI-t bír. Arra kell csak figyelni, hogy ne hogy túltöltsd, mert hasadólemezed fogja bánni. Ez történt Szennán Gabival (Mikulás) is 1x.

Tippmannhoz tökéletesen elég egy ilyen 68/3000/800-as alu palack. Nálunk (baráti társulat) mára szinte mindenki ilyennel tolja, ki mambával, ki mamba nélkül. Ha kell használt, van itt is a hirdetések között (MZ cuccai pl.), vagy vehetsz újat is. Ha kézalól veszel, akkor amit Joe írt, azt ne feledd: nyomáspróba érvényesség!!! Kellemetlen lehet, ha lejárt és emiatt nem töltik a palackod!

Ha én lennék a helyedben, ragaszkodnék az újhoz. Igaz pár ezerrel drágább, de nincs agyonvágva, lejárva, stb. wink.gif

minden féle képpen újjat akaro,de azon filozok ,hogy kintről vagy itthonról vegyem...

+Quote Post
Joe
hozzászólás Jul 30 2009, 20:24 PM
Létrehozva: #12

Hilti/Fischer Dübel
Csoport kép

Csoport: Stoneface
Azonosító: 18
Csapat: Budapest Stone Face
Marker: Dye

IDÉZET(Tacepao @ Jul 30 2009, 20:06 PM) *
A nyomásmérő vekker általában túlméretezett. Pl. nekem Pure Energy regulátoros alum van jelenleg, ezen a vekker: 6ezer PSI-ig van beosztva. A palack 3000 PSI-t bír. Arra kell csak figyelni, hogy ne hogy túltöltsd, mert hasadólemezed fogja bánni. Ez történt Szennán Gabival (Mikulás) is 1x.

Tippmannhoz tökéletesen elég egy ilyen 68/3000/800-as alu palack. Nálunk (baráti társulat) mára szinte mindenki ilyennel tolja, ki mambával, ki mamba nélkül. Ha kell használt, van itt is a hirdetések között (MZ cuccai pl.), vagy vehetsz újat is. Ha kézalól veszel, akkor amit Joe írt, azt ne feledd: nyomáspróba érvényesség!!! Kellemetlen lehet, ha lejárt és emiatt nem töltik a palackod!

Ha én lennék a helyedben, ragaszkodnék az újhoz. Igaz pár ezerrel drágább, de nincs agyonvágva, lejárva, stb. wink.gif

na aluban nem 68 hanem 48 a standard, bizti az van neked is tace....
az uj emlékeim szerint reggel 20k jkörül van, mig használtat felébe lehet kapni, pl az enyém véletlen pont eladó...
a régi barátságra való tekintettel 12ropi, 3000psi alu, bő 1év nyomipróba...kb semmit nemhasználtam, markerrel vettem régen,csak rajtam maradt...

--------------------
Ripityom!!!

+Quote Post
Tacepao
hozzászólás Jul 30 2009, 19:06 PM
Létrehozva: #13

Grafomán paintballfüggő
Csoport kép

IDÉZET(C.Klark @ Jul 30 2009, 07:31 AM) *
köszi....egyébként tippmannam van ,és mambával nyomom.....a nyomásmérő óra az teljesen mindfegy csak tudja a 3000psi????

--------------------

+Quote Post
C.Klark
hozzászólás Jul 30 2009, 06:31 AM
Létrehozva: #14

Nagydumás blöffölő
Csoport kép

IDÉZET(Joe @ Jul 30 2009, 04:23 AM) *
ja, attól függ milyen markerre veszed..tippmanozni vagy mambázni nem kell bumszli kevlár...elég az aluminium 48 as is, egy átlag scenarion azt sem kell 2nél többször megtölteni...
ha szolenoiddal tolod és a markeren van a palack na akkor inkább a kevlár68 as...
viszont ha 10-12nél többet nem szánsz rá akkor az alu mindenképp...
az alu palackok 3000psi
a kevlár vagy 3000 vagy 4500 nyomást bírnak, itthoni viszonylatban a 3000 bőven elég, ritka, hogy fölé töltenek.
Tudtommal te voodsballozol, szerintem fölösleges túl nagy költségekbe verned magad, de ahogy érzed.
jah és legyen érvényes nyomáspróbája ez a magyar szabvány értelmében 3év minden palackra (még ha az usa gyártó 5-t is határoz meg.)
különben rögvest kb 5rugó nyomáspróbáztatással kezdesz a bulletsban, tudtommal máshol drágább...(x)

köszi....egyébként tippmannam van ,és mambával nyomom.....a nyomásmérő óra az teljesen mindfegy csak tudja a 3000psi????

+Quote Post
Joe
hozzászólás Jul 30 2009, 05:23 AM
Létrehozva: #15

Hilti/Fischer Dübel
Csoport kép

Csoport: Stoneface
Azonosító: 18
Csapat: Budapest Stone Face
Marker: Dye

ja, attól függ milyen markerre veszed..tippmanozni vagy mambázni nem kell bumszli kevlár...elég az aluminium 48 as is, egy átlag scenarion azt sem kell 2nél többször megtölteni...
ha szolenoiddal tolod és a markeren van a palack na akkor inkább a kevlár68 as...
viszont ha 10-12nél többet nem szánsz rá akkor az alu mindenképp...
az alu palackok 3000psi
a kevlár vagy 3000 vagy 4500 nyomást bírnak, itthoni viszonylatban a 3000 bőven elég, ritka, hogy fölé töltenek.
Tudtommal te voodsballozol, szerintem fölösleges túl nagy költségekbe verned magad, de ahogy érzed.
jah és legyen érvényes nyomáspróbája ez a magyar szabvány értelmében 3év minden palackra (még ha az usa gyártó 5-t is határoz meg.)
különben rögvest kb 5rugó nyomáspróbáztatással kezdesz a bulletsban, tudtommal máshol drágább...(x)

--------------------
Ripityom!!!

+Quote Post
Coli
hozzászólás Jul 29 2009, 22:10 PM
Létrehozva: #16

A számítógépező arc. XD
Csoport kép

IDÉZET(C.Klark @ Jul 29 2009, 22:56 PM) *
srácok!szeretnék co-ról levegőre váltani.....mire kell figyeljek???milyen palackot érdemes venni????mit jelent egy palacknál a 68ci 4500psi????

Csao,

68 ci (cubic inch) = ez a palack térfogata
4500 psi (pound per square inch) = ekkora nyomást bír ki a palack.

Amire figyelj:
1. mikor jár le a nyomáspróbája. A palackokat rendszeresen nyomáspróbáztatni kell.
2. kevlár v alupalack. A kevlár drágább, de könnyebb.

A 68/4500-as egyébként teljesen jó, a legpopulárisabb méret speedballosok körében.

Csao,
C.

--------------------
MPL Team
www.paintball-liga.hu

Warhammer 40k

+Quote Post
C.Klark
hozzászólás Jul 29 2009, 21:56 PM
Létrehozva: #17

Nagydumás blöffölő
Csoport kép

srácok!szeretnék co-ról levegőre váltani.....mire kell figyeljek???milyen palackot érdemes venni????mit jelent egy palacknál a 68ci 4500psi????

+Quote Post
Ratata
hozzászólás May 12 2009, 12:02 PM
Létrehozva: #18

Kispárna dumás
Csoport kép

Azonosító: 12

IDÉZET(Coli @ May 11 2009, 15:31 PM) *
A témát gondolom nem kell magyarázni. smile.gif
(Palackokkal kapcsolatos kérdések, vélemények, tapasztalatok stb-stb-stb.)

Kezdésként álljon itt egy igen hasznos kis doksi, amit Tóth Ákosnak köszönhettek a Bullets csapatából.
(A dokumentum az írásos engedélyével lett publikálva.)
Minden kezdő játékos számára kötelező ismeretanyagot tartalmaz és a haladóknak is érdemes átfutni.

Üdv,
Coli

Soha ne cseppents olajat a regulátor gyorscsatlakozójába, vagy az átfejtőbe...

+Quote Post
Coli
hozzászólás May 11 2009, 14:31 PM
Létrehozva: #19

A számítógépező arc. XD
Csoport kép

A témát gondolom nem kell magyarázni. smile.gif
(Palackokkal kapcsolatos kérdések, vélemények, tapasztalatok stb-stb-stb.)

Kezdésként álljon itt egy igen hasznos kis doksi, amit Tóth Ákosnak köszönhettek a Bullets csapatából.
(A dokumentum az írásos engedélyével lett publikálva.)
Minden kezdő játékos számára kötelező ismeretanyagot tartalmaz és a haladóknak is érdemes átfutni.

Üdv,
Coli
Csatolt állományok
Mellékelt állomány:  Palack_final.pdf ( 231.17k ) Letöltések száma: 36

--------------------
MPL Team
www.paintball-liga.hu

Warhammer 40k

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

RSS Szöveges verzió A pontos idő: 3rd September 2010 - 02:53 AM